Om Eurogames.se

Jag som driver Eurogames.se heter Marcus Elghag. Eurogames.se är än så länge endast ett projekt vid sidan av mitt ordinarie arbete – vilket är som matematiklärare på en gymnasieskola i Halmstad.

Idén till Eurogames.se började med att jag ville utveckla en hobby jag har, nämligen sällskapsspel/brädspel. Jag tänkte använda mig av min pedagogiska ådra och göra videodemonstrationer av spel som skulle vara korta men tillräckligt informatoriska för att man ska få en bra bild över hur ett visst spel går till.

Idén växte till att bli en e-butik som relativt snart avvecklades. I stället har Eurogames.se utvecklats i syfte att bli en ren fansida för just eurogames.

Anledningen till att jag intresserat mig extra för just eurogames har dels att göra med min fru (återkommer till det) men grundar sig också i att jag upplever att ordet ”brädspel” inte klingar så bra hos den genomsnittlige svensken. Jag tror att många har en bild av att brädspel handlar om att flytta omkring miniatyrer på en spelplan och ”leka krig”. Detta kan jag själv visserligen tycka är roligt men jag tror vi är ganska få procent av Sveriges befolkning som gillar det.

Sverige har däremot en lång tradition av sällskapsspel, de allra flesta förknippar sällskapsspel med något trevligt och mysigt, något att t.ex. göra med familjen. Eurogames har jag insett är just sällskapsspel snarare än den beskrivning av brädspel som jag gav ovan. Och nu kommer min fru in i bilden. Min fru, som aldrig har spelat dator eller sysslat med någon annan form av spel för den delen, uppskattar väldigt många av de eurogames jag presenterar för henne. Om hon då gillar eurogames – ja då måste betydligt fler personer uppskatta eurogames tänker jag. Det är faktiskt så att när jag väl fått vänner och bekanta att testa något eurogame så uppskattar i princip alla de flesta spel.

Jag är alltså nästan helt övertygad om att väldigt många personer faktiskt hade gillat eurogames, man måste bara bli medveten om vad ett eurogame är.

Eurogames.se ägs av ME Games som är en enskild firma med organisationsnummer 800711-2579.